ATLAS.SK: Pondelok, 20.2.2017
meniny má Lívia
Slovník barmana

Bowle - Ideálny nápoj, ktorý sa podáva predovšetkým v letných mesiacoch, pre väčšiu spoločnosť. Jedná sa vlastne o maceráciu šťavnatého ovocia (ananás, mandarínky, jahody, broskyne, kiwi a iné) v bielom víne. Veľký dôraz pri podávaní tohto nápoja sa kladie na jeho teplotu. Musí byť dostatočne vychladený, o to sa postará 10 – 12 hodinová macerácia ovocia vo víne v chladných priestoroch. Pred podávaním sa dolieva šumivým vínom a podľa chuti rôznymi likérmi a destilátmi. Ľad sa nepridáva.

Vyskúšajte tiež tieto drinky

Little Devil Little Devil
  • 3 cl ginu
  • 3 cl bieleho rumu
  • 1,5 cl Curacao Triple sec
  • 1,5 cl limetkovej šťavy
Viac
Strawberry Colada Strawberry Colada
  • 3 cl bieleho rumu
  • 3 cl tmavého rumu
  • 3 cl kokosového krému
  • 12 cl ananásového džúsu
  • 4 jahody
  • ananás na ozdobenie
Viac
Green Peache Green Peache
  • 2 cl Curacaa blue
  • 2 cl svetlého rumu
  • 3 cl broskyňového likéru
  • 8 cl pomarančového džúsu
  • 2 cl citrónovej šťavy
  • koktailová čerešňa (modrá)
  • broskyňa
  • pomaranč
Viac
Citrus Karma Citrus Karma
  • 4 cl Fernet Stock Citrus
  • 8 cl grapefruitového džúsu (ružový grapefruit)
  • 8 cl pomarančového džúsu
  • ružový grapefruit
Viac