ATLAS.SK: Piatok, 27.5.2016
meniny má Iveta
   

FOTO: Úžasné sochy Z MELÓNA

16.8.2012 | Štýl

Umelecká kreativita siaha ďaleko za hranice bežných materiálov. Sochárom už nestačí kameň, drevo, sklo, kov, ani ľad. Najnovšie sa zameriavajú na špecifickú oblasť tvorby. Nazýva sa food styling a medzi najpopulárnejšie práce patria unikátne sochy vyrezané zo zeleniny. Melón kraľuje všetkým jedlým materiálov s absolútnym prehľadom. Sledujte tie najúchvatnejšie diela z neho.

Umenie, ktoré chutí
Food stylingom sa zaoberajú ľudia po celom svete a v oblasti kulinárstva patrí k najhorúcejším trendom. Aby ste si nemysleli, že sme sto rokov za opicami, môžete si byť istí, že aj u nás existujú profíci v tejto špecifickej oblasti. Vyrezávanie do melóna je síce možno sezónnou záležitosťou, no o to viac sa hodnotí. Na tvorbu takýchto unikátnych sôch potrebujete špeciálne mimoriadne ostré vyrezávače a šikovné ruky.

Z melóna možno vyrezať prakticky čokoľvek, nakoľko ide o materiál so slušnými vlastnosťami pre sochárstvo. Ak chcete oprášiť svoje zručnosti z dušičkového vyrezávania tekvíc aj v sezóne letnej, pokojne si skúste sami vytvoriť niečo jednoduché, napríklad takého žraloka. Tí zručnejší si môžu trúfnuť už aj na kvet, no a kým sa vypracujete na úroveň profíka, ktorý vám za niekoľko minút vyreže vlastnú podobizeň, môžete len dúfať, že vám ostanú všetky články prstov.

Ak nemáte ambíciu v tejto oblasti, aspoň si tvorbu ostatných vychutnajte v dnešnej melónovej GALÉRII.

Autor: Michal

TIPY NAŠEJ REDAKCIE

HISTORICKÝ ŠPECIÁL MAGAZÍN.SK

Zaujíma vás história? Tu sa jej nabažíte do sýtosti.

Zažeň nudu.

Štýlové články, ktoré pobavia aj inšpirujú.

 

 

Tipy na dnes

 
Vtip dňa

Dvaja rybári chytajú ryby a zrazu jeden z nich vytiahne morskú pannu. Chvíľu si ju prezerá a potom ju hodí naspäť do vody.
„Prečo?“ pýta sa prvý.
„A ako?“ odpovie druhý.

 
Virtuálny barCoco Loco Coco Loco
  • 1,5 cl vodky
  • 3 cl tmavého rumu
  • 3 cl bieleho rumu
  • 1,5 cl banánového krému
  • 1,5 cl ananásového džúsu
  • 1,5 cl cukrového sirupu
  • 1,5 cl kokosového krému
  • ananás na ozdobenie
 
Hra na dnes