ATLAS.SK: Piatok, 25.4.2014
meniny má Marek
   

Ako správne jesť... cudzokrajnú háveď?

3.10.2007 | Sex a Flirt

Občas sa prihodí, že sa človeku na rôznych spoločenských akciách dostane na tanier aj nejaká tá cudzokrajná lahôdka. Bez ohľadu na to, ako ich konzumujete v súkromí domova, v spoločnosti by ste ich mali konzumovať podľa pravidiel bontónu. Ako si však poradiť napríklad so slimákmi?!

Ako na to?

Nebojte sa, nie je to až také zložité.

Slimáky
Použite špeciálne nástroje na slimáky, pomocou ktorých vytiahnete telo slimáka. Potom ho pomocou koktailovej vidličky ponorte do maslovej omáčky. 

Ryby
Ideálne by bolo, ak by ste na stole mali servírovaciu vidličku a nôž na ryby, ktorými sa hosť môže sám obslúžiť. Individuálne vidličky a nože na ryby sú tiež vhodným doplnením stolového príboru. Ak obsluhujete, používajte na vytlačenie kúska citrónu na ryby vidličku na citrón. 

Mušle
Použite koktailovú vidličku, otvorte mušľu, ponorte ju do omáčky a celú zjedzte.

Kaviár
Spôsoby, ako najlepšie servírovať kaviár prešli dlhou cestou. Obyčajne sa používa na umiestnenie menšieho množstva kaviáru na tanier alebo trojhranný toast malá a okrúhla kaviárová lyžička. Ak sa servíruje aj korenie, ako napríklad posekaná cibuľa, vtedy ju umiestnite v menšom množstve na kaviár na toaste. Takto naservírované porcie s kaviárom sa môžu jesť aj rukami. Ak nemáte vhodný príbor na kaviár alebo vidličku, vhodná je aj malá naberačka na omáčku. 

Autor: Cole

 
Diskusia k článku
 

Tipy na dnes

 
Vtip dňa

Čo sa stane keď cigán poletí do vesmíru? Zmizne malý a potom aj veľký voz!!!

 
Virtuálny barSladká Frencie Sladká Frencie
  • 6 cl ginu
  • citrón
  • 2 lyžičky cukru krupica
  • vychladený sekt
 
Hra na dnes